30.1.08

Eindweekend

Voor de vrijdag hadden we werk aan de muren gehangen en de ruimte vrij gemaakt voor de nieuwjaarsborrel van het Kunstcentrum. Dat voelde ontheemd en ontheiligd. Een werkruimte werd ineens omgewerkt in een soort ontvangstruimte met caféfunctie. Ook voor wat we te laten zien hebben voelde het niet goed. Het proces raakte zoek en het werd te veel en tentoonstelling.
Hoe houdt je het proces en het idee erachter zichtbaar wanneer je ook de eindproducten toont - met dat laatste ervaarden wij de zwaartekracht van het bekende recept 'expositie'.

Op zaterdagochtend hebben we de ruimte weer terugveroverd - wat vlotjes lukte gelukkig, en hebben we besloten elementen van de werkruimte weer terug te brengen: een ezel, tekeningen op de vloer, en ook daadwerkelijk en in werktenue aan het werk zijn. Een kleine diapresentatie van foto's gedurende de maand maakte ook zichtbaar wat er aan deze momentopname vooraf gegaan is.

Het hele weekend hadden we goede aanloop, het publiek heeft zich gespreid en we konden veel gesprekken aangaan en zaken toelichten. De life muziek op zondag maakte het heel feestelijk. De aantallen volgen nog, ons 'score-kaartje' ligt nog in de galerie.
Op zaterdag was het midden op de middag een kort moment even vrij rustig en kon ik de camera pakken. De rest van het weekend is het er niet meer van gekomen. Helaas want deze eerste opname is voor verbetering vatbaar. Helaas ook want shots mét publiek maken ook iets duidelijk, hieronder er een bijgevoegd van een bezoeker op de zondag. Misschien zijn er nog meer?

Ik hoop van de week nog wat foto's van verschillende werken in close-up te kunnen maken, voordat we het allemaal weer opruimen. Mogelijk kunnen we nog serie's werk in verschillende stadia hier posten. Echter het werkproces zelf vol ingaan en daarvan tegelijkertijd een zorgvuldige documentatie verzorgen, was op sommige dagen teveel gevraagd.
We moeten samen eens kijken wat we nu hebben aan foto's. Want we hebben de tip gekregen een boekje te maken van onze tekeningen, waarin we dat proces meteen ook beter zichtbaar kunnen maken - in wezen een nieuw project. Maar ik heb het in gedachten al in handen! :)

We gaan het werk opruimen en het project met elkaar evalueren, daarvan beloof ik hier ook weer verslag.

Geen opmerkingen: